top of page
Team: Teamleden

Team

Bij aanmelding: graag het algemene nummer bellen en de voicemail inspreken.

U wordt dan binnen 2 werkdagen teruggebeld

Untitled.png

Marika Bijl

Kinderergotherapeut

Ik ben erg geboeid door de kracht en eerlijkheid van kinderen. Elk kind is uniek en heeft een eigen manier van prikkels en informatie verwerken. De kracht van kinderergotherapie is het spelenderwijs en praktisch oefenen van de activiteit die problemen oplevert, thuis, op school of in de vrije tijd. Als ergotherapeut analyseer ik de sterke en zwakke kanten van een kind en zoek datgene wat een kind nodig heeft om op te bloeien en deel te nemen aan alle activiteiten van het dagelijks leven. Soms bieden hulpmiddelen of voorzieningen snelle oplossingen. 

Sinds 2013 ben ik praktijkhouder van kinderergotherapie van de Schoor. Ik geniet elke dag van het werken met kinderen en hun omgeving. 

Untitled.png

Yvonne Bakker

Kinderergotherapeut

Ik ben in 2012 afgestudeerd als ergotherapeut. Na ervaring opgedaan te hebben in een eerstelijnspraktijk in Duitsland in het werken met kinderen en volwassenen, werk ik sinds 2018 bij Kinderergotherapie van de Schoor.

 

Tijdens mijn stage werd het voor mij bevestigd: werken met kinderen vind ik het allerleukst! Ik ben mij daarom gaan specialiseren en heb het eenjarige Postgraduaat "Methodische (be)handelingsconcepten bij leer- en ontwikkelingsproblemen" gevolgd en de Post-HBO opleiding Sensorische Informatieverwerking voor Paramedici. Tevens heb ik cursussen gevolgd op het gebied van schrijven zoals de WRITIC-scholing (Writing Readiness Inventory Tool) en de Schrijfritmiek-cursus van Krullenbol. 

Het werken met kinderen vraagt om creativiteit, inlevingsvermogen en een goede samenwerking met andere disciplines. Dit is precies wat ik uitdagend vind en wat mij plezier en voldoening geeft. 

bottom of page