top of page

Volwassenen

Veel mensen hebben tegenwoordig te maken met één of meerdere chronische aandoeningen, vb. migraine, reuma, MS, … 
Vaak is het moeilijk om met een aandoening een balans te vinden in het dagelijks leven.
Met behulp van ergotherapie krijgt u inzicht in het activiteitenpatroon, wordt u zich meer bewust van de grenzen van belastbaarheid, zodat u beter keuzes kunt maken in belangrijkheid van activiteiten.

Business Lunch
Volwassenen: Onze diensten
Samen tuinieren

Ouderen

Hoe ouder we worden, hoe meer lichamelijke ongemakken er ervaren worden. Omdat bukken, reiken staan en lopen moeizamer gaat, willen wij graag samen naar de mogelijkheden kijken, al dan niet met een hulpmiddel, om de zelfredzaamheid te vergroten.
Regelmatig treden er ook beperkingen in het geheugen op, al dan niet gepaard gaan met het verlies van regie. Ook met deze problemen kunnen wij als ergotherapeut ondersteunen en hulp bieden.

Ondersteuning bij Geriatrie

In de diagnostische onderzoeken bij de huisartsenzorg (Praktijkondersteuner), afdeling geriaterie of bij MetGGZ, wordt vaak aanvullend onderzoek gevraagd: hoe gaat het in de thuissituatie. Wij bieden hier een ondersteuning:

 

Wij komen bij de mensen aan huis, waar wij meestal een observatie doen van het dagelijkse activiteiten. Daar maken wij een ergotherapeutische diagnose en rapporteren we over hoe het thuis gaat, van welke strategieën iemand nog gebruik maakt en hoe iemand zo lang mogelijk zelfstandig zijn activiteiten kan uitvoeren.

Ook bieden we hulp en ondersteuning aan mantelzorgers, hoe beter om te kunnen gaan met de situatie op praktisch gebied.

Oudere vrouw maken van Pasta

Voor vragen kunt u altijd contact met opnemen

Volwassenen: Onze diensten
bottom of page